0

I am Woolpowered

Ibland möter vi människor som verkligen gör starka intryck på oss. Har ni någonsin satt er ner och hört en livsberättelse som ni bara känner att ni måste dela med er av?

Vi kommer i kontakt med många människor som använder våra kläder på ett eller annat sätt och vi får höra många gripande, roliga och inspirerande berättelser. Berättelser om livsval, äventyr och drömmar. Berättelser som vi vill att fler ska få ta del av.

Välkommen till I am Woolpowered, berättelser om människor.

Konsten att surfa på snö

Efter fem år som fjällguide upptäckte Simon Jaktlund en passion som skulle förändra hans liv. Året var 2005 och snowkite, alltså att åka skidor eller snowboard på snö efter en drake, var något som upptäcktes av några entusiastiska skidåkare som ville maxa tiden till fjälls. För Simon blev snowkite det som gjorde livet till fjälls komplett.

Drömmen om att bestiga Europas högsta berg

Jesper Hägg och Hampus Carlsson träffades på Luleås Tekniska universitet 2012 dit de båda sökt sig för att komma nära naturen. Just då kunde de inte ana vilka äventyr deras vänskap skulle dra ut dem på.

Han hittade sin passion på andra sidan Atlanten

När Marcus flyttade till Sverige från norra USA hade han aldrig kunnat ana hur viktigt kaffet skulle bli för honom. Han upptäckte snabbt att kaffekulturen var något väldigt speciellt för svenskarna.

Livet som stugvärd i svenska fjällen

Livspusslet är ibland svårt att lägga, särskilt om man är förälder. Egna drömmar läggs ofta åt sidan eller skjuts upp till ett sedan som kanske aldrig kommer. Egentiden får stå åt sidan till fördel för alla bör och måsten. Men måste det verkligen vara så? Att lyckas med konststycket att regelbundet få tid för sig själv är få förunnat. Alexandra är en av dem som lyckats. Med ett stort stöd av sin sambo och sin familj har hon haft möjlighet att följa sina drömmar och unna sig den viktiga egentiden vi alla behöver.

Livet på fem kvadrat

Det finns många som drömmer om den. Friheten att göra precis vad man vill och ta dagen som den kommer. Men vad är man egentligen beredd att offra för att få den där friheten? Vi träffade Jørund Eggen som valt att leva ”Vanlife”, en livsstil som allt fler börjar få upp ögonen för i Sverige.

Här har tiden stått still i 100 år

Med milsvidd utsikt över fjällvärlden, höglänta slåtterängar och underligt formade gamla björkar lever Anita Myhr med sina djur under sommaren. För Anita är det hårt arbete från tidig morgon till sen kväll som gäller, och hon gör det med glädje.

Han gjorde drömmen till sin verklighet

Han är entreprenören, marknadsföraren, inspiratören och föreläsaren som för fem år sedan lämnade jobbet som marknadschef på ett av Sveriges mest populära outdoorföretag för att förverkliga sin dröm – att spendera mer tid utomhus och få fler att uppleva friluftsliv.

För Fia står hållbarhet högst på menyn

Kocken, entreprenören och föreläsaren som sätter Sverige och Jämtland på kartan som en kulinarisk destination. Med ett brinnande engagemang för frågor om hållbarhet utvecklar hon restauranger och gastronomiska hubbar där människor kan mötas, utvecklas och njuta.

Bakom hundarna får han inspiration till nya produkter

Stephen växte upp bland bergen i indiska Himalaya. Som 10-åring flyttade hans föräldrar tillbaka till Sverige och bosatte sig i Hålland utanför Åre. Där började han åka snowboard på elitnivå innan han sadlade om till produktutvecklare av funktionskläder.

Kan man verkligen bo i en stuga utan rinnande vatten året runt?

Sofie bor i en gammal sommarlada på 29 kvadratmeter som hon renoverat själv. Men hur är det egentligen att bo i en stuga där man har 500 meter till närmaste bilväg under vintertid? En stuga som dessutom saknar rinnande vatten och avlopp. Hur vågar man ta steget?